top of page
Fysioterapeut utfører fysioterapi behandlig i Oslo på en pasient som har vondt

Hva er forskjell på osteopati og fysioterapi?

Fysioterapi Fysioterapeut i Oslo_2.jpg

Forskjellen mellom Osteopati og Fysioterapi: Hva bør du velge?
Når det kommer til å ta vare på helsen vår, finnes det mange forskjellige behandlingsmetoder å velge mellom. Osteopati og fysioterapi er to populære alternativer. Begge fagfeltene har som mål å forbedre pasientens livskvalitet, men de har forskjellige tilnærminger og teknikker. La oss se nærmere på forskjellene mellom osteopati og fysioterapi slik at du kan bli klokere på hva du bør velge.

Hva er Osteopati?

Osteopater har bred kunnskap om kroppen og sammenhengene mellom fysiske, psykiske og sosiale faktorer som påvirker helsen vår. De gir deg god manuell behandling, i tillegg til å veilede, motivere og bidra til at du selv er aktiv og tar ansvar for egen helse. 

Osteopater bruker god tid på den første samtalen og kartlegging, slik at det kan dannes et godt helhetsinntrykk av deg og dine plager. Dette danner grunnlaget for videre undersøkelse og behandling, og de er opptatt av at du skal forstå hva plagene dine skyldes og hvorfor vi velger de tiltakene vi gjør.

Under behandlingen så benytter ostepater seg av et bredt spekter av manuelle behandlingsteknikker – både lette og kraftige. Eksempler på slike teknikker kan være: manipulasjonsteknikker (knekking), muskeltøyninger eller lettere teknikker for muskulatur og ledd.

Hva er Fysioterapi?

Fysioterapi er en vitenskapelig tilnærming til å behandle og gjenopprette bevegelsesfunksjoner i kroppen. Fysioterapeuter bruker hovedsaklig øvelser,  trening og manuell terapi for å hjelpe pasienter med å gjenopprette eller forbedre fysisk funksjon etter skader eller sykdom.

Fysioterapi fokuserer spesifikt på å gjenopprette funksjonen til skadede områder, styrke muskler og forbedre kroppens bevegelse.

Denne tilnærmingen er ideell for de som trenger spesifikke rehabiliteringsmetoder for å komme tilbake til normal funksjon etter en skade eller kirurgi.

Stabil_Helse_klinikk_osteopat_fysioterapeut_massasje_personlig_trener_oslo_5.jpg
Osteopat behandligngsrom for osteopati i Oslo Hegdehaugsveien
Osteopat i Oslo som behandler en som har vondt. Osteopati behandling i Oslo

Du finner vår klinikk i Oslo ved sidegaten til Hegdehaugsveien. Våre fysioterapeuter ønsker deg velkommen.

bottom of page